Make-up
10 december 2020

Make-up

Cosmetica (make-up) is een verzamelnaam voor middelen waarmee je het uiterlijk van het gezicht bepaalde accenten kan geven. Er zijn verschillende manieren van het gebruiken van make-up. Denk hierbij aan een natuurlijke make-up look of een wat gewaagdere look. Ik ga uitleggen hoe je het beste een mooie party look kunt creëren voor de feestdagen!

De geschiedenis van cosmetica

Make-up is voor het eerst ontdekt in het geschift van het oude Egypte. In die tijd maakte men gebruik van producten zoals henna, gele- en rode oker, kopersulfaat, grafiet en malachiet. Deze producten vermengden men met olie en/of water om de juiste substantie te creëren. Dit zijn allemaal natuurlijke producten.

Later in de middeleeuwen tijdens het ontstaan van de alchemie is men gaan experimenteren met chemische middelen en elementen uit de natuur. Men begon zich toen bezig te houden met de functies van de producten, denk hierbij aan een gezicht crème. Deze producten waren toen nog vrij simpel.

In de twintigste eeuw werd het dragen van make-up vooral in het westen geaccepteerd. Steeds meet mensen begonnen met het dragen van make-up, en het werd vrij ‘’normaal’’. Alleen in Duitsland had men er bezwaar tegen. Het was niet verboden maar de term werd belachelijk gemaakt.

Het is dus allemaal begonnen het natuurlijke make-up. Later werden er steeds meet chemicaliën toegevoegd.

Bij Nature Skin Cosmetics werken wij alleen met 100 % natuurlijke cosmetica. Onze motto is ook ‘’Als je het niet zou kunnen eten, waarom zou je het op je gezicht smeren?’’.

beginnen met concealer

Je  ga je aan de slag met de concealer. De le multi Correcteur van Absolution is een hele goede. Deze breng je aan op eventuele onzuiverheden en onder de ogen. Je kan deze aanbrengen met je vinger or met een kwast. In beide gevallen is het aan te raden om te deppen. Op deze manier verschuift de make-up niet maar blend je het mooi in de huid en verliest het z’n dekking niet. Na de concealer gebruik je een foundation. In dit geval een poeder foundation. De poeder foundations van beMineral hebben een medium dekking en zien er erg natuurlijk uit op de huid. Je kunt deze het beste aanbrengen met een powder puff of een droog sponsje. Door met de applicator deppende bewegingen te maken blend je de foundation mooi in de huid. Door dat de foundation een poeder is hoef je deze niet af te poederen!

Shapen

Door je gezicht te bronzen krijg je iets meer diepte en warmte in je gezicht. Dit doe ik met de beMineral Bronzer. Deze bronzer is gemakkelijk te blenden.  Door wat poeder in het dekseltje te doen kan je deze gemakkelijk oppakken met een schuin afgesneden kwast. De haren van dit kwastje zijn langen en waarom ook wat zachter. Breng de poeder aan op de slaap en het voorhoofd en blend deze goed uit. Maak nu een kusjes gezicht en breng de poeder aan onder de jukbeenderen. Dit zorgt voor de illusie dat het gezicht smaller is.

Na de bronzer breng je wat blush aan op de appeltjes van de wangen. De beMineral blushes zijn supermooi en ogen heel natuurlijk.

Ogen

Mooie volle, natuurlijke wenkbrauwen is dé trend van nu! Met de beMineral wenkbrauw poeders kan je heel gemakkelijk je wenkbrauwen opvullen op een natuurlijke manier. Doe dit met een dun wenkbrauw of eyeliner kwastje en vol de gaatjes in je wenkbrauw op.

Nu is het tijd voor oogschaduw. Door een klein beetje van de Le multi Correcteur van Absolution aan te brengen creëer je een egale basis voor de oogschaduw. Dit zorgt er ook voor dat de kleuren feller uitkomen. Wij gebruiken de losse oogschaduw van beMineral. Door een donkere kleur in de arcadeboog aan te brengen creëer je diepte. Als je daarna een lichte kleur op het bewegen ooglid aan te brengen maak je de ogen groter. Door een kleur met een shimmer te gebruiken versterkt je dit effect. Gebruik daarna een dun kwastje en kies zelf een midden tot donkere kleur om deze onder de ogen tegen de wimperrand aan te brengen.

Met de Le Liner van Absolution kan je eventueel een wing aanbrengen. Dit geeft de look net iets meer uitstraling. Dit kan je het beste doen door eerst een lijntje te zetten aan de buitenkant van het oog, dit wordt de wing. Daarna trek je een lijntje vanuit het puntje naar het midden. En voilà, zo maak je een mooie winged eyeliner!

Natuurlijk is een oog-look niet compleet zonder mascara, de Sweet & Save Le Mascara verlengt, scheidt en verdikt de wimpers dankzij de zandloperige borstel en bloemvormige vezels die elke wimper volledig omhullen zonder te klonteren.

Lippen

Voor de lippen kan je er voor kiezen om een nude kleur of een wat fellere kleur te gebruiken. De Sweet and Safe Kiss lipsticks van Absolution, deze lipsticks bevatten onder andere carnaebawas wat ervoor zorgt dat de lippen geheeld worden. De lipsticks hebben een matte, fluweelzachte finish, blijven lang zitten lopen niet uit. Je kunt ook kiezen voor een lipgloss. Gebruik hiervoor de beMineral lipgloss.

Zo is de look compleet. Je bent zelf vrij om de kleuren te kiezen, zo kan je een heftigere look ook wat verzachten. Je bent nu klaar voor het kerstdiner! Ik ben super benieuwd naar jullie creaties. Je kunt een foto posten op Instagram en mij er in taggen, @natureskins_cosmetics.

Make-up

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.