16 juli 2021

De zomer komt er weer aan en wat is er leuker dan je make-up daar op afstemmen! Vrolijke kleuren zijn de trend als het komt op make-up. Een mooie eyeliner, een felle oogschaduw of opvallende lippen, alles kan!

 

Het is super leuk om in te spelen op deze trend. De basis is super natuurlijk, maar met de oogmake-up kan je los gaan! Het zien van sproetjes en andere vlekjes is menselijk, en deze hoef je dus niet te verbergen. En dat is super voor de zomer, niemand wilt een full face make-up in de warme zon.

 

De basis

Ten eerste is het super belangrijk om een SPF aan te brengen voor de make-up. Deze dient gelijk als primer. Door 1 product voor 2 doeleinde te gebruiken ligt er niet teveel product op de huid, dit is super handig voor de warme dagen. Breng eventueel een concealer aan om donkere kringen en andere onzuiverheden te camoufleren. Poeder het daarna af om alles op z’n plek te houden en het te matteren. Dit is erg belangrijk, vooral wanneer het wat warmer is, en alles wat sneller glimt.

 

De ogen

Felle kleuren, glitters, een strakke gekleurde eyeliner, alles kan! Voor deze look gaan we voor een simpele oogschaduwlook met een eyeliner. Dit is een gemakkelijke basic look, wat er super tof uitziet.

Je begint met de eyeliner, ik raad aan om hiervoor een vloeibare eyeliner te gebruiken, dit zijn de eyeliner met een kwastje, deze drogen in de meeste gevallen snel en matt op. Begin aan het uiteinde van het oog en maak daar een streepje. Het is aan jou om te bepalen hoe lang of hoog dit streepje word. Dit word namelijk de wing. Trek daarna het puntje van het streepje door naar het ooglid. Hoe verder je deze over het ooglid trekt, hoe kleiner het oog oogt. Als je deze niet helemaal doortrekt Creëer je namelijk een open blik. Wanneer de ogen wat kleiner zijn, is dit een super goede hack om grotere ogen te creëren. Je kan de eyeliner steeds aanpassen, tot je er tevreden over bent. Het is belangrijk dat je dun begint, het is namelijk veel makkelijker om deze dikker te maken, in plaats van dunner. Dit kan alleen door de eyeliner te verwijderen, en dan verpest je al snel de basis.

Wanneer je tevreden bent over de eyeliner beginnen we aan de oogschaduw. Pak hiervoor een mooie felle kleur. We gaan we oogschaduw maar op 2 plaatsen aanbrengen. Namelijk aan het einde bij de wing, en aan het begin in de ooghoeken. Pak hiervoor een fluffy oogschaduwkwast en stempel de oogschaduw op z’n plek. Door de stempelen krijg je het meeste pigment. Als de kleur er op zit vervaag je de harde lijnen door kleine roterende bewegingen te maken. Een beetje van je favoriete mascara, en klaar is de ooglook!

Voor de lippen kies ik voor een mooie gloss, ik leg de focus op de logen, dus een gloss past hier perfect bij.

En dat is de look! Super makkelijk maar toch super mooi, en iets meer dan normaal. Voor meer tips en vragen stuur gerust een bericht.

Tagged With:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.