5 november 2020

Alles maar dan ook echt álles in het universum bestaat uit energie. Ieder mens is opgebouwd uit atomen en moleculen die trillingen van verschillende frequenties hebben. Hetzelfde geldt voor ‘vaste’ objecten, zoals een tafel of een kast: ook die bestaan uit energie in de vorm van trillingen. Vanwege de bijzondere samenstelling van kristallen en edelstenen – en omdat ze rechtstreeks uit de aarde komen – hebben ze trillingen van een hogere frequentie. Hierdoor geven ze  een heel sterke, pure energie af. Maar hoe kunnen edelstenen mij dan helpen in mijn beauty regime en wat voor voordelen heeft dit voor mijn huid?

 

De oude Egyptenaren geloofde al dat edelstenen een heilzame werking kunnen hebben op onze huid, zo gaat het verhaal dat de godin Isis langs de nijl zocht naar edelstenen en deze gebruikte om haar gezicht te masseren.

 

Wat zijn de voordelen  

 • verbetert bloedcirculatie – brengt zuurstof naar je huid – je huid krijgt een mooiere teint
 • zorgt dat serum, olie of crème beter wordt opgenomen
 • verkleint grove poriën
 • voert afvalstoffen af
 • ontspant je huid
 • stimuleert aanmaak van collageen (weinig collageen = diepe rimpels)
 • stimuleert de aanmaak van elastine, wat een stevigere huid geeft
 • vermindert fijne lijntjes
 • vermindert vochtophopingen of donkere kringen onder je ogen
 • vermindert ontstekingen
 • kan spanningshoofdpijn verminderen door over de slapen te rollen
 • vol met essentiële mineralen als silicium, magnesium, ijzer

Roller
Door zachtjes met de roller over je gezicht te rollen, verbetert je bloedcirculatie, stimuleer je je lymfe (die o.a. zorgen voor afvoer van afvalstoffen) en verminder je vochtophoping (zwelling) onder je ogen. De koelte van de steen maakt dat je bloedvaatjes vernauwen, waardoor donkere kringen onder je ogen verminderen. Bovendien zorg je ervoor dat bij gebruik van de roller je gezichtsverzorgingsproduct beter door je huid wordt opgenomen. De zachte gezichtsmassage voelt ook nog een keer heerlijk aan.

 

Gua sha
Gua Sha betekent letterlijk ‘schrapen van ziekten door gestagneerde energie’. Een Chinese massagetechniek waarbij er zacht met stenen over de huid wordt geschraapt. Met deze methode kun je hetzelfde anti-aging effect krijgen als met de roller. De Gua Sha schraper werkt nog iets sterker.

 

 

Rose quartz:

Rozenkwarts ook wel genoemd in het Nederlands is een veel voorkomende steen en is de steen van de liefde en vrede. Deze steen straalt een liefdevolle en zachte energie uit en versterkt empathie en gevoeligheid. Rozenkwarts werkt zuiverend en helpt roodheid te verminderen in de huid. Huidklachten ten gevolge van stress kunnen verminderen. Ook klachten van brandwonden en blaren kunnen met behulp van Rozenkwarts afnemen. Rozenkwarts versterkt het fysieke hart en de bloedsomloop en vergroot de vruchtbaarheid.

 

 

 

 

Black Obsidian

Zwart obsidiaan is een sterk reinigende steen werkt ontgiftend en pijnstillend, verbetert de doorbloeding. En is een krachtige reiniger van psychische smog die in je aura wordt gecreëerd, en is een sterke psychische beschermingssteen. Obsidiaan haalt mentale stress en spanning weg.​ 

 

Groene Jade

Groene Jade is een fijne zachte steen die zuiverend werkt en gifstoffen uit het lichaam verwijdert. Groene Jade helpt ook bij een hoge bloeddruk en zorgt voor meer evenwicht en harmonie in het leven. stimuleert de creativiteit en helpt je met het bedenken van ideeën om deze dan ook vervolgens uit te voeren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.