acne
17 november 2022

Je huid is behoorlijk verbazingwekkend. het bevat duizenden talgklieren die een vettige substantie produceren om je huid flexibel en gezond te houden. Wanneer de huid echter te veel talg produceert, kan deze ontstekingen en puistjes veroorzaken. Geen zorgen, je bent niet de enige de meesten van ons krijgen op een of ander moment een soort puistje

Overmatige talgproductie kan worden veroorzaakt door een aantal factoren: hormoonschommelingen, uitdroging of veranderingen in het voedingspatroon en er is geen pasklare oplossing. Het beste wat je er aan kunt doen, is de natuurlijke barrière van je huid ondersteunen.


Hoe ontstaat acne?

Overmatige talgproductie kan worden veroorzaakt door een aantal factoren: hormoonschommelingen, uitdroging of veranderingen in het voedingspatroon en er is geen pasklare oplossing. Het beste wat je er aan kunt doen, is de natuurlijke barrière van je huid ondersteunen.


Tips


Wanneer je last hebt van acne wil je het niet verergeren hierbij wat tips wat het eventueel nog meer zou kunnen triggeren zonder dat je het misschien zelf door hebt.

Synthetische producten

Synthetische producten zijn grote boosdoeners voor je huid. Het beschadigd je huidbarrière, waardoor de talgklieren meer talg gaan aanmaken om zo toch je huid te beschermen. Het beste is om natuurlijke producten te gebruiken als je last hebt van acne. Er is een mooie app waarbij je zelf je producten kunt scannen of deze goed voor je zijn zie hier de link voor de app -> (  Android / Apple )

Dieet

Je huidige dieet kan ook een grote boosdoener zijn voor je acne, bijvoorbeeld zuivel. Zuivel zorgt ervoor dat je talgklieren meer verstopt raken, waardoor het overtollige talg zich onderhuids verspreid en kan leiden tot ontstekingen. Toch is het fabel dat je van chocolade meer onzuiverheden krijgt, ook al zit er deels zuivel in. Op welk voedsel je huid reageert is overigens heel persoonlijk, het kan zijn dat iemand anders heftig reageert terwijl jij daar totaal geen last van hebt.

Bacteriën

Wat je misschien niet vaak hoort is dat acne ook veroorzaakt kan worden door bacteriën, bijvoorbeeld door je kussensloop, omdat die niet vaak genoeg verschoont is. Of door je telefoon die je niet genoeg schoonmaakt, terwijl je er wel veel mee aan het bellen bent. Je make-up kwasten die niet schoonmaakt na gebruik. Zo zijn er veel dingen waar je over kan spreken. Probeer wat vaker aan deze dingen te denken. Kleine dingen maken het verschil!

Stress

We weten allemaal dat stress niet goed voor je is en dat kun je ook goed zien aan je huid. Als je in een stressvolle periode zit is de kans groot dat je ineens veel onzuiverheden krijgt. Dit heeft ook te maken met je hormonen. Probeer wat meer te ontspannen ook al is dat soms lastig.

Huid detox

Wij hebben daar iets op bedacht om jou alvast een duw in de juiste richting te geven. De huid detox! Tijdens de huid detox gebruik je een maand lang een natuurlijke reiniger, toner en een natuurlijke zonnebrand. Dit zorgt er voor dat je huid zich ontdoet van alle opgebouwde synthetische ingrediënt. Wat er voor zorgt dat je huid zijn balans terug kan vinden.  Wat in houd dat je minder last van onzuiverheden krijgt. Toch is het na de huid detox maand nog steeds belangrijk om producten te gebruiken die geen schadelijke stoffen bevatten.


Online huidadvies
Wil je graag huidadvies op maat vul dan ons online huidadvies in.


Als je meer vragen hebt over acne, de huid detox of onze producten. Neem dan contact met ons op door bijvoorbeeld de whatsapp knop onder aan deze pagina.  Op een andere manier mag natuurlijk ook altijd wij staan in ieder geval klaar voor je

bron foto – Freepik

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.