huid herfst klaar
26 oktober 2022

Maak je huid herfst klaar.

Tijdens de switch van zomerweer naar herfstweer kan de huidconditie veranderen. Vooral de huid van ons als Nederlanders heeft veel te verduren, sinds het Nederlandse weer in één week van het ene uiterste naar het andere uiterste kan gaan. Vooral de gure wind en regen tijdens de herfst kunnen negatief effect hebben op de huid en klachten zoals droogte, irritatie, rode wangen, gevoeligheid en een trekkerig gevoel zijn dan ook niet gek. Met de volgende tips maak je jouw huid herfst klaar en weerbaar tegen het Nederlandse weer! 

Peeling time

Nu de zon inmiddels minder sterk is, is dit het uitgelezen moment om de Chinese kruiden peeling te doen in de salon of thuis wat vaker te scrubben. De huid word namelijk door de zon dikker,  er word een extra beschermlaag aan gemaakt om zo de huid te beschermen tegen uitdroging ( verdamping) door de zon. Dit kan resulteren in een doffe, vermoeide teint in de herfst. Ook wordt de huid weer wat grauwer doordat we de zonnige teint verliezen en de doorbloeding vermindert. Tijd om dat onder handen te nemen!

En mooie scrub om thuis te gebruiken is de Absolution La Crème Gommante breng deze aan en laat een paar minuten op de huid intrekken zodat de fruitzuren alle dode cellen kunnen verwijderen. Masseer vervolgens zachtjes met cirkelvormige bewegingen over de zijkanten van de neus, kin, wangen, voorhoofd en nek zodat de korrel in deze peeling ook zijn werk kan doen.

Gebruik de juiste verzorging.

Naast hydratatie heeft de huid ook voeding nodig tijdens de herfst. De huid kan namelijk door het fietsen in de gure wind en regen droog en trekkerig gaan aanvoelen. Belangrijk is om in deze periode een goede voedende crème te gebruiken. Je huid knapt er niet alleen van op, maar voelt ook gewoon gezonder aan.

Een goede crème hydrateert je huid, beschermt tegen schadelijke invloeden en is gemaakt met natuurlijke ingrediënten  Naast een goede dagcrème kan een aanvullend serum wonderen doen voor je huid, zeker in de koudere wintermaanden.

Wil je advies over wat jou huid nodig heeft of wat je nu gebruikt wel de goede ingrediënten heeft boek dan kosteloos een huidadvies in.

Hydratatie

Zodra de verwarming in huis weer aan gaat verandert de luchtvochtigheid. De droge lucht kan ervoor zorgen dat de huid minder goed vocht vasthoudt en opneemt. In de herfst kan het daarom geen kwaad om de huid te voorzien van een extra vocht boost! Een serum met hyaluronzuur is een echte dorstlesser voor de huid. Hyaluronzuur bindt 1000x zijn eigen gewicht aan vocht aan zich. Eenmaal in de huid zorgt het er dus ook voor dat vocht beter in de huid wordt vastgehouden. Het Dr. Baumann – Liposome Multi Active Ceramid heeft een zeer hoge gehalte aan Hyarlonzuur en Ceramiden.

Gezond eten

Nu het buiten weer wat kouder wordt kruipen we ’s avonds toch graag weer lekker op de bank met een dekentje: lekker cocoonen. Veelal beginnen we dan ook al meer trek te krijgen in snacks en zoetigheid en ook ons avondeten past zich aan aan het nieuwe seizoen. Het is nog geen stamppot-weer, maar de frisse maaltijdsalades pakken we er niet meer bij. Het gevolg is dat het eten van meer koolhydraten en geraffineerde suikers kan zorgen voor een onzuivere huid. Ook veroudert de huid sneller bij het nuttigen van veel suikers, dankzij schadelijk AGE’s. Dit zijn suikermoleculen die zich als vrije radicalen binden aan de collagene en elastine vezels en hierdoor de huid minder flexibel maken. Rimpels tot gevolg.

Blijf dus ook in de herfst gezond en gevarieerd eten en vul zo nodig aan met supplementen. Een gezonde huid komt ook van binnenuit!

Niet te heet douchen

Oké, het is heel verleidelijk om met dat gure Nederlandse herfstweer lekker onder de hete douche te stappen. Maar van te heet douchen wordt de huid niet blij. Lang onder de hete douche staan zorgt ervoor dat de natuurlijke huidvetten worden opgebroken, waardoor de huid vatbaarder is voor vochtverlies. Het gevolg is dat de huid droog en trekkerig kan gaan aanvoelen. Kort en niet te heet douchen is het beste advies!

Hopelijk heb je wat aan deze 5 tips om je huid herfst klaar te maken. Als je vragen hier over hebt dan laat het ons weten want we helpen je graag veder.

Tagged With:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.