26 oktober 2021

Gevoelige huid

Afgelopen week ontving ik een aantal dames in de salon met huidproblemen en een extreem gevoelige huid. Wist je dat je zelf al best veel kunt doen om gevoeligheid en huidproblemen aan te pakken? In deze blog geef ik je al 2 tips die jou kunnen helpen!

Waarom de pH-waarde van je huid verlagen zo belangrijk is! 

Je huid heeft van zichzelf een heel lage pH-waarde. Liefst zelfs tussen de 4,5 en 5. Zo kan de zuurmantel je huid goed beschermen. 

Iedere keer dat je een douche neemt of je gezicht reinigt, verstoor je de pH-waarde van je huid. Kraanwater heeft namelijk een pH-waarde van ongeveer 7/8, afhankelijk van waar je woont. Bij baby’s en kinderen kan de huid zich super snel herstellen. Maar bij volwassenen kan dit wel oplopen tot 24 uur!

Is dit nou echt zo erg zul je denken. Het antwoord is ja! Als de zuurmantel van je huid verstoord is, is je huid vatbaar voor ontstekingen en gevoeligheden en andere irritaties. Echt, zoveel huidproblemen zijn zo simpel te voorkomen en te verhelpen als je de pH-waarde van je huid herstelt nadat je je huid hebt gereinigd en voordat je je crème of olie opsmeert.

En dit herstellen is helemaal niet zo moeilijk. Alles wat je moet doen is gewoon even sprayen met een toner of paar druppels toner op je handen en zo over je gezicht heen deppen, met een lage pH-waarde voordat je je verzorging aanbrengt.   Tip de toner van Nuori

Een TE schone huid is niet ok!

Een schone huid voelt super fijn! Maar wist je dat TE schoon niet altijd goed is? Je huid heeft namelijk een huidbarrière als bescherming. Deze barrière houdt slechte stoffen buiten en laat alleen goede stofjes door. Door het gebruik van agressieve – vaak schuimende – cleansers strip je de huid van huideigen oliën en verstoor je extra de pH-waarde met als gevolg dat je de huidbarrière beschadigt. Een beschadigde huid voelt droog en ruw of soms juist extreem vet door het overcompenseren van talg. Ook kun je last hebben van een doffe huid, roodheden, schilfers, puistjes, droogtelijntjes en jeuk.

Wil je toch een schuimende cleanser gebruiken? Zorg dan dat deze geen SLS of SLES bevat, zoals de mouse van Witlof of nettoyant van Absolution.

Als je vragen vragen hebt over jou eigen huid. Wat het beste voor jou is boek dan snel kosteloos een online huidadvies

Check ook onze Instagram voor nog meer tips

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.