Verbeter je huid met de  Nature Skin-detox

Ken je het gevoel dat na het douchen je huid jeukt, trekkerig of branderig aanvoelt en zo snel mogelijk een crème op je gezicht wilt aanbrengen? In cosmetica zitten veel minerale oliën, dat wordt opgenomen door je huid. Dit zorgt voor een soort van verslaving op de huid, als je hebt gedouchte is de laag er af en verlangt de huid naar een nieuwe laag. Dit geeft dat trekkende gevoel.

Wat zijn minerale oliën? Minerale oliën worden ook wel paraffine of vaseline genoemd, iets wat iedereen wel kent, het is een product wat wordt gewonnen uit de afvalstoffen van de olie industrie. Deze oliën zijn vaak de basis voor  reguliere cosmetica. Maar deze stoffen zijn vaak, in tegenstelling tot wat grote cosmetica merken beweren, schadelijk voor de huid. Je huid is je grootste orgaan en draagt er zorg voor dat het de meeste afvalstoffen worden afgestoten van het lichaam. Door het gebruik van deze oliën wordt de huid afgesloten door een plastic laagje, daardoor kunnen de afvalstoffen niet verwerkt worden en blijven onderhuids zitten.

Plastic op je huid

Hierdoor kan je huid niet meer ademen en raakt hij uit balans, hij voelt anders aan. Vaak kan dit betekenen dat je huid juist vetter of juist wat droger is dan dat hij van nature zou zijn. Minerale olie trekt ook vuil aan en vertaald dat weer in o.a mee-eters en puisten. Dit heeft dan een verslavende werking, je huid ‘’denkt’’ dat hij een product nodig heeft of de balans te herstellen, maar eigenlijk is het juist je huid dat uit balans is.

Hoe kom je nou aan die verslaving van minerale oliën af door over te stappen op schone non-toxic en groene cosmetica

Wil je ook overstappen op natuurlijke, non-toxic huidverzorging? Dan is het in de meeste gevallen handig te beginnen met een skin-detox om af te kicken van de minerale oliën en andere synthetische stoffen die in reguliere cosmetica zitten.

Hoe werk de skin-detox ? Het belangrijkste is om te stoppen met alle producten waar schadelijke stoffen in zitten, denk daarbij aan make-up en zonnebrand. Deze producten hebben jaren lang je huid vergiftigd en dat is wat we nu willen gaan bestrijden.

  1. Reinig je huid twee keer per dag goed met een non-toxic cleanser en gebruik een non-toxic toner om de zuurgraad van je huid weer te herstellen
  2. En het is verstandig om een keer per week je huid grondig te reinigen met een exfoliator zoals een Glyco peel of  scrub te gebruiken.

Je lichaam heeft een zelf helend vermogen en vernieuwd al je huidcellen in een periode van gemiddeld 28 dagen. Dus na 4 weken zijn al de vergiftige huidcellen vervangen door gezonde cellen.

Na 28 dagen zichtbaar resultaat

Daarom raden wij ook aan om minimaal 28 dagen deze skin-detox vol te houden, om zo het beste resultaat te behalen. Het is belangrijk om deze periode geen andere huidverzorgingsproducten te gebruiken. Ook geen ‘’groene’’ cosmetica, om de huid optimaal de tijd te geven om zich te herstellen.

Doordat de huid zich aan het herstellen is en zich aan het ontdoen is van de gifstoffen bestaat de kans dat de huid een beetje begint te irriteren of rode vlekjes ontstaan. Geen paniek dit is onderdeel van het herstel, en juist een teken dat het werkt en je huid de gifstoffen aan het afscheiden is en de natuurlijke balans wordt hersteld.

Om het je gemakkelijk te maken heeft Nature Skins al wat producten voor je uitgezocht. Deze vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.